fredag 23 november 2012

Inställt fiske på Vänern

Ja idag så skulle vi i klassen ha åkt ut på Vänern och trollat efter Lax. Det blev inställt på grund av kraftiga vindar tyvärr.
4 båtar skulle ha åkt ut och det hade säkert blivit mycket trevligt. Vänern är en så stor sjö så när man är där ute så känns det som att vara på havet.
Skolan jag går på är en Sportfiskeskola och vi har alla samma inställning. Vi släpper tillbaks all fisk vi INTE ska äta. Om det så är gädda ,lax,öring,abborre eller gös. Jag kan erkänna att jag inte riktigt hade samma inställning före jag hoppade på denna skolan ,men utbildning ger kunskap.
Catch and release och Fångstrapportering
För att vi ska kunna ha ett bra fiske i framtiden så krävs det att vi tänker till . Vi kan inte ta upp alla fiskar och fler och fler Fiskevårdsområdesföreningar sätter nu gränser i sina vattendrag på vad som skall följas. Var snäll och följ dessa regler, det är noga genomtänkta regler och de är där för att du och dina barn och barnbarn ska kunna få avnjuta samma glädje som du gjorde när du drillade den där stora gäddan/Gösen.
Det börjar också nu tryckas mer och mer på att vi ska fångstrapportera. Och jag vet, vi vill ju inte tala om var vi fångat våra största fiskar eller sprida var vi har ett bra fiske. Men alla rapporteringar bidrar till att vi kan ha koll på hur fisketrycken ser ut i sjöarna. Detta främjar bara vårt eget fiske.Sportfiskarna har databank där man kan rapportera och ju fler vi är som gör det desto bättre mår våra fiskbestånd ..


Så nästa gång du är ute och fiskar.. Testa denna sidan och se hur den fungerar.. Även om du inte får någon fisk. Även en bomtur är ett viktigt resultat
Bjuder också på en film av Fredrik Hedström (Team Trollinder) som visar hur det kan gå när det går riktgit galet !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar